Jeukende huid onder steunkousen

06-10-2023

Steunkousen zijn een onmisbaar hulpmiddel voor velen die te maken hebben met problemen zoals spataderen, oedeem en diabetes. Ze bieden aanzienlijke voordelen voor de bloedsomloop en verminderen zwelling. Echter, sommige mensen ervaren een onaangename verrassing wanneer ze hun steunkousen uittrekken: huidschilfers. In dit artikel zullen we enkele veelvoorkomende problemen bespreken en ontdekken hoe Callusan Extra, een speciale voetverzorgingscrème, kan helpen bij het voorkomen van deze problemen. 

 

Callusan Extra

Huidschilfers bij Steunkousen: De Kern van het Probleem

Waarom komt het voor?

Huidschilfers bij het uittrekken van steunkousen kunnen om verschillende redenen optreden:

  1. Droge Huid: Steunkousen, vooral die gemaakt van compressiemateriaal, kunnen de huid uitdrogen. Dit kan leiden tot schilfering en jeuk.

  2. Wrijving: Het uittrekken van steunkousen vereist vaak enige wrijving tegen de huid. Deze wrijving kan de bovenste laag van de huid beschadigen en tot schilfering leiden.

  3. Ophoping van Dode Huidcellen: Wanneer je steunkousen draagt, kunnen dode huidcellen zich ophopen op het huidoppervlak. Bij het uittrekken van de kousen kunnen deze cellen loskomen en schilfers veroorzaken.

Hoe Callusan Extra Helpt

1. Intensieve Hydratatie: Callusan Extra is speciaal ontworpen om intensieve hydratatie te bieden. Met ingrediënten zoals ureum, glycerine en avocado-olie dringt deze crème diep door in de huid, waardoor droogheid wordt verminderd.

2. Bescherming Tegen Wrijving: De crème creëert een beschermende barrière op de huid, waardoor wrijving bij het uittrekken van steunkousen wordt verminderd. Dit helpt om schade aan de huid te voorkomen.

3. Exfoliatie: Callusan Extra bevat exfoliërende eigenschappen die helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor ophoping wordt voorkomen en schilfering wordt verminderd.

4. Verzachtende Werking: Naast hydratatie verzacht Callusan Extra de huid, waardoor eventuele jeuk of irritatie wordt verminderd.

Dagelijkse Verzorging met Callusan Extra

Het dagelijks aanbrengen van Callusan Extra op de huid voordat je je steunkousen aantrekt, kan aanzienlijk bijdragen aan het voorkomen van huidschilfers en het behouden van een gezonde, goed gehydrateerde huid. Dit is vooral belangrijk voor mensen die regelmatig steunkousen dragen.

In conclusie, huidproblemen bij het dragen van steunkousen, zoals schilfering en jeuk, kunnen worden aangepakt met de juiste voetverzorging. Callusan Extra biedt een doeltreffende oplossing voor deze problemen, dankzij zijn hydraterende, beschermende, exfoliërende en verzachtende eigenschappen. Met de juiste verzorging kun je comfortabel en zonder zorgen van je steunkousen genieten.

Callusan Extra

Callusan Extra

Delen op:
06 510 727 46