Steunkousen

Steunkousen tijdens het sporten

20-05-2021

Onze sportactiviteiten kunnen meer inspannend zijn dan we van te voren verwacht hadden en kunnen zorgen voor vervelende spierpijn. Steunkousen kunnen helpen om de spierpijn te verminderen of zelfs te voorkomen. Desondanks is het wel belangrijk om een goede warming-up en rekoefeningen te doen alvorens de inspanning, steunkousen vervangen deze activiteiten namelijk niet.

 

Steunkousen stimuleren tijdens het sporten de bloedsomloop in de benen. Het is medisch bewezen dat de spanning rond de kuiten die wordt geactiveerd door de compressietechnologie leidt tot een betere doorbloeding in te benen. Hierdoor worden vermoeide en pijnlijke spieren voorkomen en herstellen de benen sneller na fysieke inspanning.

 

Naast het dragen van steunkousen tijdens de het sporten kunnen deze ook gedragen worden tijdens het sporten, reizen en/of dagelijkse situaties. Benieuwd naar meer informatie over het dragen van steunkousen tijdens deze verschillende situaties? Bekijk dan de andere nieuwsartikelen op onze website.

 

Delen op:
06 510 727 46