Steunkousen tijdens het vliegen

Compressiekousen of steunkousen helpen bij de bloedcirculatie. In het vliegtuig zit je vaak lange tijd stil en spreken we ook van een lage cabinedruk. Dit kan ervoor zorgen dat je bloed sneller gaat stollen. Dit kan zorgen voor zware benen en het vasthouden van vocht dit noemen ze ook wel; reizigerstrombose. Wanneer je te lang stil zit trekt de zwaartekracht je bloed harder naar beneden. Hierdoor wordt het voor je bloed moeilijk om weer naar je hart en longen te keren. 

In het vliegtuig, de trein of in de bus staat vaak de airco best hard aan. Als het bloed niet goed circuleert kan dit zorgen voor extra koude voeten! Ook hierbij kunnen steunkousen zorgen voor verlichting. Lymfe vocht stroom door je lymfevatenstelsel heen wanneer dit niet goed afgevoerd kan worden gaat het zich ophopen en ontstaan er daar door zwellingen. Dit kan zorgen voor dikke voeten en enkels. 
 
Reizigerstrombose is een vorm van trombose die ontstaat als gevolg van langdurig stilzitten tijdens een reis. 
Het maakt hierbij niet uit of je met het vliegtuig, de trein, auto of bus reist. Lang stilzitten maakt dat je bloeddoorstroming minder functioneert. 
Hierdoor kan er een stolsel ontstaan in een bloedvat. Een stolsel kan levensgevaarlijk worden als het via de bloedbaan in de longen, het hart of het hoofd belandt. Vrouwen die de pil slikken hebben vier keer meer kans op trombose. Dit zorgt ervoor dat het ontstaan van reizigerstrombose sneller kan ontstaan. 
 
Kortom: Reizigerstrombose moet je zien te voorkomen. Naast het doen van oefeningen tijdens je reis wordt het aanbevolen om steunkousen te dragen. 
 
Kous&zo heeft een breed assortiment voor reiskousen van kniekousen tot sokken, dit zorgt voor verlichting tijdens het reizen. Klaar om te vliegen? Neem een kijkje in onze webshop.

Delen op:
06 510 727 46